“Ik heb nog steeds het gevoel dat het altijd nog beter kan. Dat blijft nu eenmaal.”

Ik begin meestal met pen en papier of digitaal op mijn tablet. Eerst een krabbel, even een snelle schets. Dan krijgen opdrachtgevers alvast een idee, een gevoel over wat het kan gaan worden.

“Ik teken mijn hele leven al. Hier in de gang hangt bijvoorbeeld een tekening van toen ik drie jaar was. Ik was met mijn ouders naar het circus geweest en thuis heb ik een boek van mijn vader uit de kast getrokken en er het circus in getekend. Ik tekende altijd alles vol. Jij kon eerder tekenen dan praten, zei m’n moeder.”

Al bijna dertig jaar ontwerp ik voor televisie, evenementen, en ook voor liveconcerten van bijvoorbeeld Guus Meeuwis en Kensington. En verder voor projecten en tv-producties in het buitenland, zoals China en de VS. In eigen land zijn The Voice en De Wereld Draait Door wel mijn paradepaardjes. Als ik met nieuwe opdrachtgevers of klanten praat hoor ik nog regelmatig “Heb jij DWDD gedaan?”. Ja, het blijft een goed ontwerp. Ik ben er nog steeds best trots op.”

In basis zijn we een klein team. Naast mijzelf, Christian mijn assistent en Nicole voor de zakelijke kant. Als het nodig is, schalen we op. Grote producties kun je niet in je eentje vormgeven. Dan springen er freelancers bij.

“Waarom ik dit doe? Wat mijn drijfveren zijn? Ik heb nog steeds het gevoel dat iets beter kan. Altijd verder zoeken. Dat zit er bij creatieven in, denk ik. Je wil elke keer jezelf overtreffen.

Ronald van den Bersselaar – BEEO